Bezienswaardigheden

Kastel Stari is het oudste van de 7 Kastela's die deze Rivièra vormen. Het is zeer centraal gelegen tussen Split en Trogir en dus een ideaal vertrekpunt voor uw excursies. Hier vindt je geen massatoerisme toestanden, maar een rustige en gezellige sfeer als je houdt van wandelen door eeuwenoude Middeleeuwse straatjes, een terrasje meepikken of zonnen aan het strand.

De Dagelijkse markt in Split - Bij een bezoek aan Split moet u zeker en vast een bezoek brengen aan de schilderachtige markt van Split. Deze is gelegen in de omgeving van de Srebrna Vrata aan de voet van de Sint-Dominicuskerk. Hier kan u kennis maken met het dagelijkse leven van de inwoners en de gezelligheid van de Dalmatische steden.

 

De eilanden Brac en Hvar - Het eiland Brac in Kroatië, behoort tot de eilanden van Centraal- Dalmatië en is een van de grootste onder de Dalmatische eilanden. Brac is ongeveer 40 km lang, gemiddeld  10-12 km breed en heeft een totale oppervlakte van 395 km2 en is tevens het hoogste eiland van de Adriatische Zee. Brac is gescheiden van het vasteland door het Brac kanaal (maximale diepte 78 m) en is 6-13 km verwijderd van het vasteland, waar Split zich bevindt, de grootste stad op de oostelijke Adriatische kust. In het westen is Brac gescheiden van het eiland Solta door de nauwe waterweg genaamd de deuren van Split, en in het zuiden van het eiland Hvar door het Hvar kanaal (diepte 91 m).

Modra Spilja (Blauwe Grot) - De Blauwe Grot van Biševo is een grot aan de westkust van het Kroatische eiland Biševo. De grot kan worden betreden via een kleine opening aan de zee, waardoor roeiboten van maximaal 5 meter lang en 1 meter hoog de grot in kunnen varen. Op Biševo bevinden zich meerdere grotten, waarvan de Modra špilja de bekendste en tegelijk ook de meest interessante is. De grot is op zijn mooist aan het eind van de ochtend en rond het middaguur. Op zonnige dagen en bij een rustig zeewater weerspiegelt het zonlicht dan in het water in de grot via een opening onder de waterspiegel, waardoor het water een opmerkelijk blauwe kleur krijgt. In het heldere water zijn er tevens roze tot violette kleuren te zien.
 

Het zeeorgel van Zadar - In Zadar is een zeeorgel te vinden dat uitsluitend en continu wordt bespeeld door de wind en de golven van de Adriatische Zee. Het architecturale instrument werd ontworpen door Nikola Basic en officieel geopend voor het publiek in 2005.
 

 

Voetbal Hadjuk Split - HNK Hajduk Split is de grootste en belangrijkste voetbalploeg van Split, in Kroatië. De ploeg werd opgericht op 13 februari 1911. In het voormalige Joegoslavië won de ploeg drie keer de kampioenschappen van het Koninkrijk der Serviërs, Kroaten en Slovenen en acht keer de kampioenschappen van de Communistische Federale Republiek Joegoslavië. In onafhankelijk Kroatië heeft de ploeg zes maal de Kroatische kampioenschappen gewonnen.

Scooter huren op het eiland Hvar - Er is geen leukere manier om het eiland Hvar te ontdekken dan met de scooter. In volle vrijheid kan u het eiland op deze manier op uw eigen tempo ontdekken, zonder de verplichtingen bij georganiseerde excursies.
 

 

Fish picnic - Voor de liefhebbers van vis kunnen we een fish picnic aanraden. Aan land of op de boot kan u genieten van al het lekkers dat de Adriatische zee te bieden heeft. Vanuit de toeristische steden zijn er voldoende fish picnic aanbiedingen beschikbaar!
 

 

Omnis rafting - voor de avonturiers is het zeker aan te raden om eens te gaan raften op de wilde rivieren. Verfrissend en spannend!

 

 

 

Dubrovnik (240km van het pension) - Dubrovnik, dat gelegen is onder de berg Srdj, wordt als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en daarom ook wel de 'Parel van de Adriatische Zee' genoemd. De oude, compleet ommuurde vestingstad van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

Brug van Mostar (Bosnië) - Stari Most (Oude Brug) is een brug over de rivier de Neretva, in Mostar, Bosnië en Herzegovina. De brug staat, als blikvanger van de binnenstad van Mostar, sinds 2005 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
 

 

Imotski - Rode en Blauwe meer - Imotski ligt in het zuiden van Dalmatië, vlakbij de grens met Bosnië Herzegovina. Deze plaats is zeer bijzonder omdat er twee hele mooie meren naast liggen. Deze schitterende meren van Imotski hebben beide verschillende kleuren. Zo is een meer rood en het andere blauw.

 

Watervallen van Krka - Als u op vakantie bent in Dalmatië kunnen de Krka watervallen eigenlijk niet aan uw reis ontbreken. U kunt natuurlijk zelf naar de Krka rijden, maar u kunt er ook voor kiezen om een georganiseerde dagtrip naar de Krka watervallen te maken.