Split

Split is een toeristisch en commercieel centrum met allure en stijl. Het s de tweede grootste stad van Kroatië en ligt in het hart van Dalmatië.

De stad is uitzonderlijk want gebouwd in de derde eeuw door de Romeinse keizer Diocletianus. Die had 10 jaar nodig om er een fabelachtig paleis neer te zetten waarvan de vestingmuren de stad omringen. Het bouwwerk is vandaag een wereldsite geworden van Unesco.

In het hart van de stad heb je een wirwar van kleine straatjes en steegjes die een charme en een geschiedenis uitstralen waar niemand aan weerstaat. Een getuige van een zeer rijk verleden waarin je Romeinse bouwwerken vindt naast kapellen en Middeleeuwse kerken.

Het is niet alleen cultuur die Split kleur geeft. langsheen de steegjes vind je boetieks, galeries en restaurants in overvloed. Ook de omgeving van Split is meer dan de moeite waard met onder meer de stad Trogir, het fabelachtige middeleeuwse fort van Klis en de rivier de Cetina, die een paradijs is voor wie houdt van rafting en kanovaren.

In Makarska vind je de liefhebbers van mooie brede stranden.